Wie zijn wij?
I.V.B. (Interprofessionele Vereniging voor het Belgisch vlees) is een VZW die de verschillende federale en regionale beroepsverenigingen van de toelevering, productie, transformatie en distributie van Belgisch vlees en vleesproducten groepeert.
I.V.B. staat ten dienste van de productieketen van vlees en vleesproducten en spitst zich in het bijzonder toe op de bepalingen rondom het slachten, wegen en classificeren van slachtvee (runderen en varkens). I.V.B. streeft met haar werking en binnen de overlegorganen steeds naar een maximale valorisatie van de kwaliteit van Belgisch vlees en vleesproducten. Dit doet zij door dagelijks de veehouders-producenten te voorzien van slachtresultaten alsook deze resultaten steekproefsgewijs te controleren in de slachthuizen. Hierdoor tracht I.V.B. een bijdrage te leveren tot de creatie van een leefbare en duurzame vleessector waarbij er specifieke aandacht gaat naar het realiseren van meer transparantie in de vleesketen.